zondag, juli 10, 2005

Eens weer wat anders, Compact Framework en Smart Client technologie!

De overige sessies van vandaag stonden in het teken van Compact Framework en Smart Client technologie. De sessie van Neil Kidd ging over: Developing High Performance Applications with the .NET Compact Framework. Deze sessie heeft de volgende onderdelen behandeld:
- The .Net Compact Framework
- Performance Measurement
- Garbage Collection
- The Common Language Runtime
- Manipulating Data
- Other Scenarios..


De sessie van Mike Pelton ging over: Developing Loosley Connected Smart Device Applications With .Net CF 2.0 and SQL Server 2005. Deze sessie heeft sommige aspecten van de ontwikkelingen van CF verduidelijkt aan de hand van PPT en demos.
De agenda van dezse sessie was als volgt:
- Changes in SQL Server Mobile Edition
- Direct Data Management and Sync
- Connectivity and Data Transfer
- SQL Server 2005 Synchronisation.
Het was erg leuk om te zien hoe in een vogel vlucht zo een aplicatie ontwikkeld kan worden dat gebruik maakt van de boven genoemde technologieen. De basis is anwezig om zelf met deze ontwikkelingen aan de gang te gaan...

De laatste sessie van deze dag en ook meteen van TechEd Europe 2005 ging over: Smart Client Offline Data Synchronization and Caching, gegeven door Brian Noyes. Tijdens deze sessie zijn de volgende onderwerpen behandeld:
- Wat is Smart Client?
- Offline Operations Challenges
- Data Communications Strategies
- Connection Management
- Client-Side Data Caching and Synchronization
- Data Synchronization
- Offline Application Block.

Met al opgedaan kennis uit de sessies van deze evenement is een nieuwe weg ingeslagen om onze klanten nog betere oplossingen te bieden die conform hun markten zijn.
Over het algemeen is TechEd Europe in mijn ogen een geslaagde event geweest. De overige opmerkingen zullen aan Microsoft gegeven worden op de TechEd Forum om in de toekeomst de minder punten van deze event te verbeteren.
Ten slote heb ik persoonlijk TechEd 2005 zeer positief ervaren en hopelijk meerdere of zelfs meer van de deelnemers weer volgende jaar te ontmoeten in Amsterdam RAI. Voor mensen die in September naar PDC Los Angeles gaan, wens ik veel succes en ik zal er ook zijn.
Mocht je gaan laat het even weten dan kunnen we iets hollands daar organiseren (Country Drinks bijvoorbeeld...). Resteer mij om iedereen veel succes te wensen met de nieuwe opgedaan kennis.
Cu.

1 Comments:

At 3:21 p.m., Anonymous Anoniem said...

Bedankt voor de interessante informatie

 

Een reactie posten

<< Home