donderdag, juli 07, 2005

De eerste twee sessies van vandaag zitten er weer op, een overview!

De dag begon al goed, wij mochten niet naar binnen voor 08:00. Dit slaat nergens op, want het was druk bij de poortjes en ik denk dat men nu weet dat dat niet de bedoeling is.
Genoeg gezeikt, nu even de sessies .:
De eerste sessie ging over: Building Data Driven WebSites in ASP.Net 2.0, gegeven door Jeff Prosise. Dit was een interessant sessie zeker als je nog niets hebt gezien van de nieuwtjes van ASP.Net 2.0 en zeker de nieuwe futures van van een Grid vieuw control. Daarmee is een nieuwe wereld geopend voor mensen die veel DataGrids gebruiken om de data te manipuleren. Met weinig tot 0 code, een paar configuratie stappen en het gebruik maken van ObjectDataSource kom je een heel eind met je website. Dit in tegenstelling van wat nu in ASP.Net 1.x waarin veel code geschreven moet worden om dit te kunnen bereiken.

De tweede sessie ging over: Asynchronous pages in ASP.Net 2.0 , gegeven door Dmitry Robsman. Zeer leerzam sessie waarin alle aspecten van de (A)/synchronisatie van pages naar voren zijn gekomen, de voor- en nadelen en vershillende Asynchronous faciliteiten zijn behandeld o.a.:
- Using .Net Framework Asynchronous API Pattern
- Using Event-based Asynchronous API Pattern
- Using Asynchronous API Pattern in ASP.Net
- Using Asynchronous page tasks.
De conclusie was dus leterlijkt:
Asynchronous programming is important for building high-end 3- tier web applications.

De source code van deze sessie is te downloaden op:
http://blogs.msdn.com/dmitryr
Jullie zijn gewarschuwd..!

1 Comments:

At 8:44 a.m., Anonymous Anoniem said...

He Hassan,

Harrish en ik hebben wat met de gridview zitten spelen. Wat even wennnen is, is dat veel (alles?) via muisclicks gedaan moet worden. Is dit de toekomst van programmeren? Ik kan mijn anti-RSI oefeningen al gaan opschroeven. Maar ziet er inderdaad flitsend uit. Nadeel vind ik dat zaken als connectionstring en sql commands in de html code terecht komen! (watskebirt met het multi-tier model?!)

Groet Robbert

 

Een reactie posten

<< Home